Artistes seleccionats ALG>TNS>BCN

18 d'octubre de 2016

 

Un any més el Centre cívic col·labora amb l’Associació JISER Reflexions Mediterrànies en un projecte molt interessant en l’àmbit social i artístic, el de Residències de creació ALG>TNS>BCN.

JISER és una entitat creada per un grup de joves espanyols i tunisians que pretenen crear un espai de reflexió comú i construir la realitat social que comparteixen, a través de l’art i les ciències socials i humanes.

Enguany plantegen aquest nou projecte, que pretén desenvolupar, al llarg de tres etapes, una selecció de nou joves artistes que realitzaran una estada de dos mesos a la ciutat d’acollida (Barcelona, Tunis i Alger)

L’objectiu principal d’aquest projecte és afavorir la mobilitat dels joves i de les seves obres en l’espai euromediterrani.

La primera etapa tindrà lloc entre els mesos de setembre i novembre del 2016 a la ciutat de Barcelona, on es trobaran les creacions de tres artistes alhora, dos d’ells provinents de Tunísia i d’Algèria, i un altre del context local.

Els artistes seleccionats per aquesta etapa són els següents: La Violeta Ospina, colombiana establerta a Barcelona, ha centrat el seu treball en la recerca d’una metodologia de treball sobre el concepte de “la relació amb l’altre”.
En Lyes Krbouai “LMNT”, d’origen algerià que a través del calligrafitti, una disciplina que pren la tradició de l’escriptura i la trasllada al carrer, uneix la creació artística amb un contundent missatge de reivindicació de l’espai públic, alhora que promou un diàleg amb els ciutadans. Per últim, l’artista tunisiana Nourhene Ghazel, i l’eix principal del seu treball és la recerca de noves tècniques d’expressió artística.

Així doncs, podreu veure el resultat d’aquestes col·laboracions durant l’exposició que es durà a terme del 4 al 26 de novembre de 2016 al Centre Cívic.