PAESEDICALABRIA

Col·laboracions filmogràfiques

25 de gener de 2018

El proper dilluns 29 comença un cicle de documentals organitzat pel Fòrum Veïnal de Treball i Cultura en col·laboració amb l’Associació de Veins i Veines de Fort Pienc.

El cicle s’encetarà amb la projecció del film ” Un paese di Calabria“, sota el lema “Refugi- Volem acollir. Què podem fer?”

La direcció del documental és a càrrec de Shu Aiello i Catherine Catela i comptarem amb els convidats Enrique Mosquera de Papers per Tothom i Marc Serra, jurista i sociòleg assessor de l’Ajuntament de Barcelona.

Sinopsis: La Rosa Maria va sortir de Riace, un poblet de Calàbria, el 1931 fugint de la pobresa. Els habitants de Riace es van acostumar a veure l’heura envair els murs i a què les collites fossin cada vegada pitjors. Observaven el mar des de les muntanyes i seguien honorant a sant Cosme i al sant Damià, els dos sants patrons, arribats de l’Orient. Però un bon dia, Bayram va arribar a la platja amb uns altres dos-cents kurds. Des de llavors, el poble reneix. Ara, els habitants es diuen RonertoOusmaneEmilia i Mohamed, i junts inventen un destí comú.

Us convidem a venir i a reflexionar plegats sobre temes tant rellevants com aquest.

 

Dilluns 29 a les 18.30h a la sala d’actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

Entrada gratuita.

No cal reserva prèvia.