17-18 Original i còpia, l’obra d’art la fa l’artista

 

Quan es parla d’art sovint ens ve al cap les grans disciplines clàssiques de la pintura i l’escultura, realitzades sobre suports convencionals. 

Amb la finalitat de mostrar als infants que l’art ens ofereix la possibilitat d’expressar-nos d’una manera molt lliure i creativa a la vegada que personal, que hi ha tantes possibilitats com artistes, proposem treballar amb tècniques diferents de les pròpies de la pintura i l’escultura i oferir als nens i nenes noves opcions per explicar a nivell plàstic, allò que vulguin. Tot fent èmfasi en el qual significa la peça original, única i irrepetible que només el seu autor/a pot fer i el tiratge en estampació, enfront de les reproduccions massives. 

En aquest sentit la proposta es basa en la tècnica del gravat i el concepte d’original: 

Estampació i gravat: aquesta tècnica, de llarga tradició en el seu format més acadèmic, permet a l’artista la reproducció o repetició de les seves obres. El concepte de peça original adquireix aquí un significat diferent. També en la pròpia realització de l’obra hi notem canvis, no s’intervé directament el suport, generalment paper, sinó que es treballa una planxa que després es transferirà, s’estamparà, sobre el suport. A nivell de procés de treball aquestes tècniques plantegen una execució de la peça molt diferent, no tan directa sinó més controlada. 

Peça única: l’empremta de l’artista, única i irrepetible dona valor a l’obra i en el cas de l’estampació, els tiratges numerats, possibiliten la repetició d’un original que manté també el seu valor. 

La proposta tècnica vol potenciar l’experimentació per part dels infants amb noves formes expressives i mostrar la diferència entre les peces originals i els tiratges o reproduccions. 

 

Artista conductora: Mia Martí 

Escoles participants d’engany: Escola Mireia, Escola Fort Pienc, Escola Ramon Llull, Col·legi Sagrat Cor i Escola dels Encants 

 

Exposició: de l’11 al 30 de maig 

Inauguració i performance: 11 de maig a les 10.30 h 

Horari visita exposició: de dilluns a divendres de 10 a 20 h. 

Entrada lliure 

Postal de l’exposició – Original i còpia, l’obra d’art la fa l’artista