Conèixes la campanya #unfollowme ?

28 de setembre de 2016

El Centre Cívic Fort Pienc i el Documental del mes col·laborem amb la campanya #unfollowme d’Amnistia Internacional Catalunya

Aquesta campanya pretén fer conscients els ciutadans de la retallada de llibertats que implica la vigilància massiva de les comunicacions justificada pels governs en pro de la seguretat i la lluita contra el terrorisme.

Com a part d’aquesta col·laboració, a la projecció del documental “A good American” comptarem amb la presencia de Daniel Vilaró, portaveu d’Amnistia Internacional Catalunya i de la campanya #unfollowme amb qui podrem compartir opinió i obrir debat desprès de la pel·lícula.

La pel·lícula del director Friedrich Moser ens presenta un apassionant docu-thriller sobre l’innovador programa de vigilància que podria haver evitat l’11-S i els darrers sagnants atemptats a París, Brussel·les o Niça.

Sinopsi:

Al final de la guerra freda, el matemàtic Bill Binney va rebre l’encàrrec de liderar un equip de l’Agència de Seguretat Nacional dels Estats Units (NSA) per crear un revolucionari programa de vigilància. El programa ThinThread seria capaç d’interceptar qualsevol senyal electrònic, filtrar-lo per objectius i oferir-ne els resultats en temps real sense envair la privacitat. El sistema era perfecte, però tenia un problema: era massa barat. Tres setmanes abans de l’atemptat de les Torres Bessones, el programa es va suspendre. Després de l’11 de setembre, comença la política de vigilància massiva de les comunicacions privades dels ciutadans i Binney abandona l’NSA. El seu programa hauria pogut evitar l’atac terrorista al World Trade Center i, no només això, ja que també podria haver acabat amb l’acumulació innecessària de dades que impedeix als governs del món ser realment efectius en la lluita contra el terrorisme. A quin preu hem de pagar el nostre dret com a ciutadans a ser protegits?

Si vols saber més informació sobre la campanya #unfollowme
https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/temas/vigilancia-masiva/


 

Article 12 de la Declaració Universal dels drets humans

Ningú serà objecte d’ingerències arbitraries a la seva vida privada, la seva família, el seu domicili o la seva correspondència, ni d’atacs a la seva honra o a la seva reputació. Tota persona té dret a la protecció de la llei contra aquesta ingerència o atac