Activitats entorn al 25 de novembre

30 d'Octubre de 2017

El 25 de novembre és el dia contra la violència de gènere, i enguany hem organitzat una sèrie d’activitats que ens faran reflexionar sobre aquesta problemàtica.

Del 2 al 13 de novembre tindrem a l’espai OFF del centre l’exposició de Còmics contra el Masclisme. Aquesta exposició organitzada pel CIRD (Centre d’Informació i Recursos per les Dones) vol reinvidicar totes aquelles obres que han ajudat a combatre el masclisme. Als diferents apartats i trobarem una mostra d’algunes de les moltes historietes i novel·les gràfiques que s’esforcen per dibuixar un món d’igualdat, entre elles, les creacions d’adolescents i joves presentades al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i eradicació de violència masclista 2015.

expo comics

Paral·lelament a l’exposició, s’han organitzat un cicle de Tallers sobre gènere i Violència Masclista que aniran a càrrec de l’Associació Cultural Trama i en Rubèn Sànchez.

Taller: Noves violències, nous imaginaris
10 de novembre de 17 a 19h

La representació de la violència masclista persisteix en els llenguatges de la fotografia, el còmic, el cinema, la televisió o els videojocs. Però de la violència discriminatòria s’ha volgut passar a una altra d’igualadora on les dones també peguen, torturen i maten, en un univers hiperviolent. Responen aquests nous imaginaris a la realitat? Fomenten una societat més igualitària i lliure de violència vers les dones?

 

Taller: Dones i cultura contemporània
17 de novembre de 17h a 19h

Quines són les problemàtiques actuals de les dones? Les reflecteixen l’art i la cultura contemporània? A partir d’una selecció de fotografies, peces artístiques, fragments literaris i seqüències cinematogràfiques, reflexionarem sobre la representació i participació de les dones en el context actual de la cultura i les arts.

 

Taller: Microviolència i Macroviolència masclista:
24 de novembre de 17h a 19h

Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes a la més destructiva i visible com els feminicidis. Mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la el més aviat possible per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives.

 

  • Tots els tallers són gratuïts però cal inscripció prèvia trucant al 932327827 o enviant un correu a dinamitzacio@fortpienc.org