VI concurs de Creació i Innovació de Joguines

28 de Desembre de 2017

Amb la 14ª Mostra de Jocs i Joguines de l’Eixample: Juga i tria arriba el VI concurs de Creació i Innovació de Joguines. Un concurs en què els infants imaginen i creen la seva pròpia joguina.

El consum massiu ha copsat el món del joc i la joguina, s’apliquen estratègies i recursos que, anteriorment, no havien arribat als infants. El bombardeig d’anuncis de joguines impersonals, l’obsolescència programada que genera tones de residus o els materials poc ecològics, entre d’altres, generen un consum no responsable de les joguines.

Per això, convidem a tots els infants d’entre 4 i 12 anys a participar al concurs que busca potenciar la imaginació dels infants, alhora que recupera una mica l’encant tradicional de les joguines personalitzades.

Perquè la millor joguina és aquella que imaginem i construïm nosaltres mateixos. Esperem la vostra participació!

BASES DEL CONCURS

Concurs per edats:

  • 1ª categoria: P4 i P5
  • 2ª categoria: de 1r a 3r
  • 3ª categoria: de 4t a 6è

Condicions:

  • No pot ser una joguina comprada. Ha de ser pensada i muntada pels infants. Les famílies podran col·laborar a l’elaboració de la joguina, però els constructors principals han de ser els infants. En comptes d’arreglar un problema, ajudeu-los a buscar la seva pròpia solució!
  • Els materials utilitzats hauran de ser de reciclatge o baix cost. No cal comprar materials nous, podem reaprofitar un munt de coses que a casa ja no fan servei. D’aquesta manera, es redueixen els residus que generem.
  • Cada infant podrà presentar una joguina, amb una etiqueta on surti el nom de la joguina. S’haurà d’acompanyar d’un sobre que indiqui el nom i cognom de l’infant, data de naixement, curs i telèfon de contacte. Al sobre ha d’aparèixer el nom de la joguina i el curs de l’infant.
  • El dia 12 de desembre a les 17:30 h., es durà a terme al Casal Infantil, el Taller de creació de joguines amb material reciclat, pensat per ajudar als participants amb l’ elaboració de la joguina. Disposarem de múltiples materials reciclats per poder provar totes les vegades necessàries, però també en podeu portar de casa. Els educadors donaran suport en el procés de creació i elaboració de les joguines i els jocs.

 

DATES D’ENTREGA

  • Podeu portar la joguina del 12 al 21 de desembre al Centre Cívic del Fort Pienc. L’horari de recepció serà de 9.00 h a 20.00 h.
  • L’entrega de premis es farà el dia 3 de gener, a la Sala d’Actes del Centre Cívic Fort Pienc, durant l’espectacle familiar.
  • Les joguines participants estaran exposades al Centre Cívic Fort Pienc del 5 al 31 de Gener de 2018.