Col·laboracions filmogràfiques

25 de gener de 2018

1a sessió:

El proper dilluns 29 de gener comença un cicle de documentals organitzat pel Fòrum Veïnal de Treball i Cultura en col·laboració amb l’Associació de Veins i Veines de Fort Pienc.

El cicle s’encetarà amb la projecció del film ” Un paese di Calabria“, sota el lema “Refugi- Volem acollir. Què podem fer?”

La direcció del documental és a càrrec de Shu Aiello i Catherine Catela i comptarem amb els convidats Enrique Mosquera de Papers per Tothom i Marc Serra, jurista i sociòleg assessor de l’Ajuntament de Barcelona.

Sinopsis: La Rosa Maria va sortir de Riace, un poblet de Calàbria, el 1931 fugint de la pobresa. Els habitants de Riace es van acostumar a veure l’heura envair els murs i a què les collites fossin cada vegada pitjors. Observaven el mar des de les muntanyes i seguien honorant a sant Cosme i al sant Damià, els dos sants patrons, arribats de l’Orient. Però un bon dia, Bayram va arribar a la platja amb uns altres dos-cents kurds. Des de llavors, el poble reneix. Ara, els habitants es diuen RonertoOusmaneEmilia i Mohamed, i junts inventen un destí comú.

Us convidem a venir i a reflexionar plegats sobre temes tant rellevants com aquest.

 

Dilluns 29 a les 18.30h a la sala d’actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc.

Entrada gratuita.

No cal reserva prèvia.


 

2a sessió:

Cinefòrum “Las Damas Azules”

Organitza: Fòrum Veïnal de Treball i Cultura en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Fort Pienc.

Documental dirigit per Bérengère Sarrazin i produit per la ONG ingenieria Sin Fronteras Catalunya, amb el recolzament de Dev Reporter Network.

Sinopsis: La pel·lícula mostra la resistència femenina organitzada en contra del projecte Conga, una mina a cel obert d’or i cobre a Cajamarca, Perú, propietat de la Minera Yanacocha. L’activitat d’aquesta va ser aprovada pel govern peruà al 2012, malgrat la greu amenaça que representava pels recursos hídrics de la zona, segons els seus detractors.

“Poco después, explotaron las movilizaciones en contra del proyecto Conga, y en 2012, por primera vez, sale una mujer campesina en la primera página de los periódicos. Máxima Acuña de Chaupe levanta la voz en contra de la empresa minera Newmont Company –dueños de la mina Yanacocha, que la acusan de un delito de usurpación de tierra que nunca ha cometido. Vivimos un evento único. La figura de Máxima Acuña se fortalece. La Dama de la laguna Azul se devuelve un símbolo de la lucha, un símbolo de resistencia para las mujeres. Y no está sola, son muchas, desde años, que luchan para preservar sus aguas, sus tierras y la vida de sus hijos.

Entonces una pregunta me vino en mente: ¿quiénes son estas otras Damas Azules?”

Dilluns 26 de febrer a les 19 h a la sala d’actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Entrada gratuita 

No cal reserva prèvia.


3era sessió:

Cinefòrum “¡Cuidado, resbala!”

Organitza: Fòrum Veïnal de Treball i Cultura en col·laboració amb l’Associació de Veïns i Veïnes de Fort Pienc.

Producció col·lectiva de l’ “Asociación Círculo de Mujeres” i comptarem amb els convidats Marina Sánchez Cid de Cooperació i una representant del sindicat de llar, Sindillar

Sinopsis: Presentada en la passada edició del Festival de Cinema de Màlaga, és un documental en el qual s’analitza la situació d’una realitat fonamental per al desenvolupament de la societat, però generalment oblidada pel conjunt d’aquesta, i en el qual la desigualtat i el tracte discriminatori estan a l’ordre del dia: el treball domèstic. Reflecteix el resultat de les recerques d’un grup multidisciplinari decidit a posar el focus sobre una activitat desprestigiada i poc o gens remunerada.

“Según estadísticas, el 90% de las labores conocidas como trabajo doméstico son realizadas por mujeres, que reciben el nombre de amas de casa. Si no se dispone de tiempo y sí de dinero, existe una opción B: contratar a otra mujer para que realice el trabajo, la cual recibe el nombre de empleada del hogar“.

Dilluns 19 de febrer a les 19 h a la sala d’actes del Centre Cívic Ateneu Fort Pienc

Entrada gratuita 

No cal reserva prèvia.