8M Dia Internacional de les Dones

26 de Febrer de 2018

Activitats que giren entorn al 8M, Dia Internacional de la Dona Treballadora

El Dia Internacional de la Dona Treballadora està a punt d’arribar, i com cada any, el Centre Cívic organitza activitats que giren entorn a les dones. Amb aquestes activitats volem denunciar el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones que encara es segueix patint i reconèixer la lluita i la feina feta per part de moltes dones en el passat i en el present.

Dijous 1 de març a les 19h

Taller “Micromasclismes i macroviolència masclista”. A càrrec de Rubén Sànchez

Taller per abordar els diferents tipus de violència masclista a diferents àmbits, de la més subtil i quotidiana com els micromasclismes a la més destructiva i visible com els feminicidis. Mostrar la connexió dins el contínuum de la violència masclista, i com detectar-la el més aviat possible per trencar amb aquestes situacions i relacions abusives.

Cal inscripció prèvia trucant al 932327827 o enviant un correu a dinamitzacio@fortpienc.org.

De l’1 al 22 de març

Exposició “Jigeen Dey…. Jigeen Duu….” de Marie Ngom
Sala d’exposicions

Confiar-se a través d’una tela, tal és l’entusiasme de la pintora de quadres senegalesa Marie Ngom. En aquesta exposició titulada ” Jigeen Dey…. Jigeen Duu ” que en Wolof significa ”La dona Deu….. La dona no Deu”, himne per a la dona senegalesa, Marie pinta i descriu la mirada torta que tendeix a posar-se allà on la dona és predestinada o suposada a estar, la Casa, l’educació dels nens, els quefers domèstics i l’esfera de la reproducció en les societats falocràtiques. Les obres concebudes per l’artista, pels seus títols i formes plàstiques, evoquen amb força aquesta necessitat visceral de llibertat i d’amor.

Imatge Marie

 

 

Del 2 al 14 de març

Exposició “Dones sindicalistes”
Espai OFF

Aquesta exposició de l’institut Català de les Dones, ens presenta 12 dones que al llarg de la història van destacar per la seva tasca en diferents organitzacions sindicals. Dotze dones procedents de diverses organitzacions sindicals (anarquistes, socialistes, marxistes…) que van defensar les seves idees i conviccions permetent la transformació de les relacions interpersonals i socials amb l’objectiu de construir una societat més justa.
Exposició coordinada per l’escriptora Antonina Rodrigo

dones sindicalistes

 

Dijous 8 de març 

A les 19h: Concert de Mandé Àfrica 

A les 19.30h: Inauguració del cicle de Cinema Africà i Dona amb la projecció de “L’Arbre sans fruit”.

Casada i sense fills, la realitzadora Aïcha Macky i el seu marit s’enfronten a una situació poc habitual  en la seva societat. A Níger, com en qualsevol part, hi ha problemes d’infertilitat. A partir de la seva experiència personal i en un diàleg amb la seva mare morta al donar a llum, la directora explora amb delicadesa els sofriments ocults  de les dones al mateix temps que trenca amb els tabús. L’espectador camina al costat d’Aïcha a Níger, una dona entre mares.

A les 20.30h: Cinefòrum dinamitzat per Africadoolu i l’artista senegalesa Marie Ngom.

Reserva d’entrades aquí

08.03 L'arbre sans fruit

 

Divendres 9 de març a les 19h

Concert de Raquel Lua i Amaia Miranda

La Raquel Lúa, jove cantant i compositora de Nou Barris, ens oferirà versions i peces de tons intimistes, amb l’acompanyament auster i delicat de la mà d’Amaia Miranda a la guitarra. Podrem escoltar una veu càlida i melismàtica que ens seduirà i ens portarà cap a paisatges amb segell mediterrani. Amb un repertori ple de referències a la literatura i la poesia, ens portaran des de la nostàlgia fins a la joia. Una oportunitat única per descobrir una de les veus emergents amb més projecció del país.

Reserva d’entrades aquí

8.- Raquel_Amaia - 09.03