Temps distòpics

Temps distòpics

Distopia: Representació fictícia d’un món o societat imaginària recreat per la literatura o el cinema considerat insòlit i alienant.

Vosaltres també penseu en aquests dies que esteu vivint dins d’una pel·lícula? Tres pel·lícules per gaudir i reflexionar.

Metropolis.
Encara que sembli mentida Fritz Lang la va filmar en 1927. Recuperar aquest clàssic i dedicar-li les dues hores de la seva durada per analitzar la seva grandiositat i la vigència del seu missatge no serà temps perdut.

Fahrenheit 451.
El títol de la pel·lícula fa referència a la temperatura a la qual es crema el paper. Podríeu viure en un món sense llibres? Nosaltres no ho podem imaginar. Adaptació de François Truffaut de la novel·la de Ray Bradbury

Doce Monos.
Any 2035, un home viatja en el temps per salvar al món d’una epidèmia bacteriològica. Us recorda a alguna cosa? Tot l’univers de Terry Gillian, molts anys membre de Monty Python, en una trama envolvent. Potser l’haureu de veure dues vegades.

Pots veure les fitxes tècniques aquí

  •   Podeu consultar aquí més propostes de la filmogràfia dels directors:

Fritz Lang

François Truffaut

Terry Gilliam

Monty Phyton

 

Esteu atents a les nostres xarxes… continuarem amb més recomanacions de cinema!