Sofiane Zouggar/TNS/ALG 2019

Les Residències de Creació BCN>TNS>ALG impulsades per Jiser Reflexions Mediterrànies han permès a nou joves artistes visuals de Barcelona, Tunis i Alger fer una estada de dos mesos en una de les tres ciutats. Els fruits d’aquest programa, que es va realitzar entre setembre de 2016 i desembre de 2017, es van veure en una exposició al Centre Cívic.

Un dels artistes va sers Sofiane Zouggar; es va graduar el 2010 a l’Ecole Supérieure des Beaux-Arts Alger i està interessat per treballar en qüestions sociopolítiques a Algèria, així com sobre la interacció entre el públic i les seves obres. Des de 2013, treballa sobre la memòria de la violència a la dècada negra a Algèria. Zouggar ha participat en diversos esdeveniments artístics i residències com la Biennal d’Art Contemporani a Dakar a Senegal (2012 i 2014), Vila Romana a Florència (2013), la Biennal Internacional de Qalandiya a Ramallah (2013), a Palestina i al Museu d’Art Contemporani de Leipzig (2017).

Sofiane Zouggar ha estat treballant en el projecte d’arxiu ‘4 Minute Men’ que s’ha materialitzat a Barcelona en la instal·lació ‘A thousand lives by picture’, que interroga la propaganda política en situacions de conflicte i de postconflicte, a partir de la juxtaposició d’esdeveniments.