Sant Jordi des de casa

Per aquest Sant Jordi confinat l’equip del centre cívic vol compartir les seves lectures amb vosaltres, aquí teniu les nostres recomanacions, llibres per aprendre, reflexionar, sentir i gaudir.

Llegir és la més meravellosa forma de sortir d’on estem per fer la volta al món, viatgem junts?

Andrea, 

“Las cosas que no nos dijimos”,  Marc Levy

La història que es narra en aquesta novel·la pot semblar romàntica, però sens dubte, quan acabis de llegir-la  només voldràs abraçar a aquella persona que estimes i que saps que mai no et deixarà, aquella persona, com per exemple el teu pare, que sempre estarà al teu costat fins i tot quan ni tan sols te n’adonis que hi és.

Pau,

“La música os hará libres, apuntes de una vida”, Ryuichi Sakamoto

Aquest llibre biogràfic del músic Ryuichi Sakamoto a sigut molt significatiu per a mi, ja que sóc un gran admirador de la trajectòria artística d’aquest visionari de la música i de la seva senzillesa i humilitat com a ésser humà. Un artista que no ha parat mai d’investigar i reinventar-se des dels seus inicis. Una vida realment inspiradora.

Eva:

“Pessigolles”, Alba Barbé i Serra, Sara Carro amb il·lustracions de Nuria Fortuny Herrero

Fa uns mesos que el vaig llegir, em va sorprendre i entusiasmar alhora pel tema que tracta i com es presenta. La sexualitat ens acompanya tota la vida però no en sentim a parlar fins que som pràcticament adolescents. Aquest conte, com bé diu la contraportada, parla amb els infants “de la seva sexualitat, els seus desitjos i les seves fantasies” i “contribueix a un desenvolupament saludable i integral”. Com a persones adultes, ens és molt difícil afrontar aquests temes amb els infants però és important “promoure una lliure recerca i experimentació amb el cos”.

Roser,

Albert Espinosa

No puc dir un llibre específic, ja que els llibres d’aquest autor m’agraden molt, té molts llibres de lectura adolescent i alhora d’adult, els seus llibres m’agraden per com parla de la mort. Parla d’una manera que no és dramàtica i el cap no ens doni tantes voltes, ja que te’n parla a través dels personatges.

Nidia:

“El rumor del oleajeYukio Mishima

He llegit incomptables vegades aquest llibre, per mi és com un refugi, és una història petita i senzilla que succeeix en una minúscula illa del japó, potser per què pots sentir l’olor del mar i el soroll de les onades a través de la seva lectura però en aquests dies estranys m’ha fet sentir que estava lluny i lliure.

Octa:

“La utilidad de lo inútil“, Nuccio Ordine

Recomano aquest llibre perquè fa replantejar la importància d’una sèrie de sabers com és la literatura, l’art, la filosofia o la música, que cada vegada estan més en perill, ja que no donen cap benefici, no produeixen guanys, però serveixen per alimentar la ment, l’esperit i evitar la deshumanització de la humanitat. Ara més que mai estan confinats, es fa palès la importància i necessitat de protegir i donar valor aquests sabers. Aquest llibre et farà pensar sobre el que realment importa i té valor, més enllà el pla econòmic.

Marina,

“La tendresa dels llops”Steff Penney

La senyora Ross surt en la recerca d’allò que més estima, entrant en un viatge inhòspit i misteriós per les extenses terres nevades del Canadà, una naturalesa hostil, i a la vegada enlluernadora. La senyora Ross, és la senyora Ross i si no surt el seu nom al llarg de tot el llibre, penso que potser és perquè és una heroïna més anònima i valenta que lluita amb la força de la seva bona voluntat. Les reflexions del llibre són entranyables i la narrativa excel·lent.

Walter,

Mr GwynAlessandro Baricco

Un llibre escrit meravellosament, com tot dels llibres d’aquest autor, m’agrada perquè aconsegueix crear, a partir d’una decisió aparentment surrealista del seu protagonista, una realitat càlida i tangible que voldries fer teva.

Míriam,

“Algo que celebrar”, Lola Mayenco

Recomano aquest llibre especialment aquests dies perquè és un llibre optimista que ens ajuda a valorar les petites coses de la vida quotidiana. L’autora fa un recorregut antropològic per les tradicions culturals i les seves festes i celebracions per donar-nos idees i fer-nos conscients que sempre hi ha un motiu a celebrar, és una guia senzilla per eriquir la vida amb boniques tradicions.


Guillem,

“La conjura de les necios”, Jhon Kennedy Toole

Crec que aquest llibre és dels que no s’obliden, i això és gràcies al seu protagonista, Ignatius J. Reilly, un ésser hilarant, grotesc i esperpèntic. És un llibre amb uns guions àcids que li donen a la novel·la un sentit de l’humor especial però sense la intenció de ser una comèdia, si no de fer una crítica a la societat d’aquell moment, que no dista gaire dels principis que destaquen avui dia.