Vespres de Jazz des de casa – Volum 4 / Bebop

Harlem, Nova York, 1940, club “Minton’s Playhouse“, Teddy Hill, l’amo del local obria les portes del seu club quan la resta tancava. Nit rere nit, els músics de jazz de la ciutat alliberats de la disciplina de les seves bandes, experimentaven i improvisaven a través de memorables Jam Sessions. Així va néixer el Bebop, un so nou de ritme furiós, una revolució melòdica, harmònica i rítmica que va marcar les bases de tot el jazz modern.

Gaudiu amb, Dizzy Gillespie, Charlie Parker, Thelonius Monk o Kenny Clarkc entre d’altres, els genis que van canviar la manera d’entendre el jazz.

Vespres de Jazz des de casa – Volum 4

Si voleu saber més de la història del naixement del Bebop, us recomanem, “To be or not be bop. Memorias de Dizzy Gillespie” autor,  Al Fraser. Biografia d’un home lliurat per complet a la seva obra i també una història oral de la música negra estatunidenca durant una època incendiària i festiva.