Vespres de Jazz des de casa – Volum 5 / Cool Jazz

Continuem el nostre viatge pels camins del jazz, marxem de Nova York a la daurada Califòrnia, una de les altres terres promeses del jazz. Miles Davis comença una nova recerca de nous sons, s’allunya de la fúria del bebop i amb col·laboració amb l’altre gran pare del cool jazz, Gil Evans,  graven el mític disc “The birth of the cool”.  Així neix un nou estil que fuig de la improvisació i es desprèn de les arrels negres del blues, apropant el Jazz a la música clàssica europea amb un ritme melòdic i assossegat. “Jazz per blancs” deien despectivament els vells jazzmens de New Orleans. Però poques coses ens poden fer més feliços en aquest món nostre tan complicat que tancar els ulls i escoltar a “Kind of Blue”. Gaudiu!

Vespres de Jazz desde casa -Volum 5

Si voleu saber més de la història del naixement del Cool Jazz, us recomanem, “Miles Davis, The birth of the cool” 2019, documental de Stanley Nelson sobre la figura de Miles Davis que ens permet descobrir la genialitat d’un home sempre en recerca.