CIUTATS. Des de casa… viatgem

La pintura ens pot transportar a realitats diverses lluny de la que estem vivint. A través d’un dibuix o una pintura, podem viatjar a altres espais, entorns o realitats. Ens hi porta l’obra, i darrere de l’obra, l’artista.
En la meva obra parteixo d’imatges fotogràfiques extretes del que m’envolta però vistes des de l’abstracció. Aquestes fotografies són l’origen de l’obra i es converteixen en formes, traços o colors, deixen de representar de manera fidel un espai concret i esdevenen pintura.
M’agraden les ciutats, grans, petites, modernes, tradicionals, exòtiques, industrials, properes, inabastables… Fa temps que racons de les ciutats que visito són l’origen de les meves pintures.
En començar aquesta situació tan estranya que estem vivint, quan vam haver de quedar-nos a casa vaig pensar que una bona manera de sortir, de viatjar podia ser a través del record de tots els viatges realitzats, de totes les ciutats visitades i per tant de totes les vivències que s’amaguen rera d’una imatge fotogràfica obtinguda en un moment concret en un espai que no és l’entorn habitual.
Vaig decidir compartir els meus viatges pictòrics i publicar a les xarxes cada dia de confinament una obra que tingués el seu origen en una ciutat diferent però que ens portés a cadascú allà on fos.
Des de casa… estem viatjant des del 16 de març, cada dia a partir d’una ciutat, capital de país o bé una ciutat destacada. Les ciutats que jo he viscut, les que, fetes pintura ens fan viatjar sense moure’ns de casa.

Mia Martí

Instagram

Facebook