Vespres de Jazz des de Casa – Volum 6 / Latin Jazz

Continuem explicant-vos més històries de jazz, tornem al Nova York de 1947. Mario Bauza arreglista i trompetista cubà antic col·lega de banda i amic de Dizzy Gillespie monta una explosiva trobada entre Chano Pozo,  un conguero acabat d’arribar de  Cuba que no parlava anglès i al gran Dizzy que no parlava espanyol, però calia? Una melodia taral·larejada per Chano i salta l’espurna. En un mes s’estava gravant als estudis RCA, “Manteca”, la cançó que dóna el tret de sortida al Latin Jazz. Els ritmes cubans, el so de les big bands i les complexes melodies del jazz es donen la mà i neix així la fusió llatina. Mai li podrem agrair prou a Mario Bauza haver tingut tan bona idea.

Vespres de Jazz des de casa – Volum 6

Si voleu conèixer més sobre la història del Latin Jazz us recoment “Calle 54” de Fernando Trueba, un documental que transmet les emocions, sensacions de la màgia del Latin Jazz.