La Veïnal

La Veïnal, la nova iniciativa de televisió, es posa en marxa per dinamitzar la creació de vídeos participatius i comunitaris a la ciutat, amb un funcionament semblant al de plataformes com YouTube, però des de l’àmbit local.

El projecte de televisió comunitària La Veïnal s’ha publicat en versió beta arran de la crisi de la Covid-19. A través de la seva pàgina web, el veïnat de Barcelona pot veure i compartir per categories els continguts que es van generant.

Hi pot participar tothom, només cal enviar els continguts a l’adreça electrònica femlaveinaldesdecasa@laveinal.cat o utilitzar a les xarxes l’etiqueta #femlaveïnladesdecasa.

Fins ara, dues de les iniciatives de La Veïnal més destacades han estat els espais “Psicologia i cures” i “Drets humans”, en els quals s’ofereix, respectivament, assessorament psicològic o assessorament jurídic personalitzat.

La Veïnal neix de l’impuls d’un conjunt de col·lectius de vídeo participatiu i comunicació comunitària i té el suport del programa Cultura Viva, de l’Institut de Cultura de Barcelona.