Sinfonías del Alma

Tornem al març de 2019,  en el marc de les activitats paral·leles del II Cicle Cinema Africà i Dona, ens visita Montserrat Anguiano, que tal com ella mateixa es defineix és “davant tot activista, feminista i antiracista”, també una de les referents artístiques de la comunitat afrodescendent barcelonina. Montserrat, performer visual i plàstica afrocatalana, expressava i plasmava a través de la seva obra la bellesa de la dona racialitzada a través de “Sinfonías del Alma” un recorregut pels seus referents femenins de la comunitat afrodescendent, dones fortes i empoderades, a través d’una visibilització feminista per l’absència d’aquestes en la història de la humanitat. Des de la bellesa del traç, la línia i el color, la personal pintura de Montserrat Anguiano transforma els seus retrats en elements de denúncia.

Montserrat Anguiano ens explica el seu procés creatiu i les motivacions que la van portar a dur a terme l’exposició i la seva necessitat d’expressar les seves inquietuds artístiques a través de la visibilització dels seus referents.

Podeu conèixer millor la trajectòria i l’obra de Montserrat Anguiano clicant aquí