Vespres de Jazz des de Casa – Volum 8 / Flamenco Jazz

Que dues músiques mestisses com el Jazz i el Flamenc apropessin els seus camins era només qüestió de temps. Una llarga nit i una visita a Espanya en un “tablao” flamenc del jazzman Lionel Hampton en 1956, va donar peu al seu disc “Jazz Flamenco“, va ser aquesta una primera aproximació entre les dues arts, també Miles Davis amb el tema “Sketches of Spain” o John Coltrane amb “Olé Coltrane” van experimentar en aquesta fusió. Però va ser en 1967 quan Pedro Iturralde, que ja hi havia aprofundit en el món del flamenc, va ser convidat al Festival de Jazz de Berlín, a la seva banda, per suggeriment del director del festival, es va incorporar un jove guitarrista, el seu nom Paco de Lucía, pocs mesos després es gravava “Flamenco Jazz – Pedro Iturralde Quintet i Paco de Lucia”, a partir d’aquell moment “el duende” va trobar en el jazz un nou lloc on sentir-se com a casa.

Vespres de Jazz des de casa – Volum 8

 

Si vols saber més us recomanen llegir l’article “Los orígenes de la relación Jazz-Flamenco de Lionel Hampton a Pedro Iturralde” publicat en 2016 per Juan Zagalaz a la Revista de investigación sobre flamenco “La Madrugá”.

També “Tiempo de leyenda”,  documental que ens parla del procés creatiu del mític disc “La Leyenda del tiempo” de Camarón i que va obrir el Festival In-Edit en 2009.