ERRE que R

Residu tèxtil, fracció obligatòria a tots els municipis a partir del 2025.

La indústria de la moda és la segona més contaminant del món.

La roba val poc però ens costa molt. La roba cada vegada té un preu més baix, ens podem permetre renovar l’armari cada temporada i de fet ho fem. Les tendències de moda van a un ritme malaltís, estampats i dissenys passen de ser l’última moda a estar desactualitzats en menys d’un any. Anar a la moda obliga a estar contínuament llençant molta roba en perfecte estat. 

Però perquè nosaltres puguem renovar l’armari més sovint, la  terra acaba esterilitzada i molts aqüífers es contaminen. La indústria de la confecció és la segona més contaminant del món. I perquè aquí cada dia la roba sigui més barata, algú ha d’acceptar treballar per menys en algun altre punt del planeta. 

A més, la indústria de la moda produeix més emissions de carboni que tots els vols i enviaments marítims internacionals junts, amb les conseqüències que això comporta en el canvi climàtic i l’escalfament global.

A Bangladesh, un dels grans epicentres de la producció tèxtil mundial, els rius es tenyeixen del color de moda cada temporada.

El problema no és només la indústria en si i com es fabrica, sinó també és preocupant la manera en què consumim aquests productes. 

És normal que desitgem roba que mai ens posarem?

És normal que hi hagi aglomeracions a les botigues durant les  rebaixes només perquè tot és més barat? 

Fa  uns anys vèiem normal que la gent ens tirés el fum a la cara; ara ja no s’accepta Desitgem que en un futur ningú accepti veure la quantitat de roba llençada a les nostres ciutats.

Upcycling Barcelona és una associació que treballa al voltant del reciclatge i la reutilització tèxtil des d‘una mirada creativa. 

El projecte va començar el 2016 i des de llavors hem treballat col·laborant en diferents espais, centres educatius, fent cursos, tallers i activitats dirigides a diferents públics (adults, joves i nens). També hem dissenyat activitats i esdeveniments de sensibilització d’alternatives a la indústria tèxtil, i hem treballat dissenyant i confeccionant per acompanyies de teatre i dansa.

 

 

Podeu conèixer millor el projecte Upcycling Barcelona clicant aquí