Vespres de Jazz des de Casa – Volum 9 / Àcid Jazz

Aquesta setmana us proposem un viatge en el quasi desconegut món de l’Àcid jazz, un estil de música que va néixer en el Regne Unit a la segona meitat dels ’80 i va créixer durant tots els ’90. En principi va ser un moviment creat per dos dj’s: Gilles Peterson i Eddie Piller, aquests solien punxar en sessions d’hip-pop, funk,rhytm & blues i més tard van decidir crear un segell propi anomenat “Acid jazz”, amb la idea de barrejar el jazz amb altres formes estils de música amb “groove” i amb l’objectiu principal de fer ballar el públic. Un Jazz allunyat dels intel·lectualismes, al qual es van apuntar bandes com ara: The Brand New Heavies, Incognito, Galliano i la més coneguda arreu del món Jamiroquai. La vida de l’Àcid jazz va ser breu, però ens va deixar autèntiques joies que val la pena descobrir, aquí us deixem una selecció que esperem que us agradi i que us animi a moure una mica l’esquelet, després de tants dies de sofà i pantalles, a ballar!

Vespres de Jazz des de casa – Volum 9