Bon dia clàssica amb el Duet Seró i Herraiz

El duet Montse Seró, veu i Carles Herraiz, guitarra ens van visitar el 2018. Formació amb una àmplia trajectòria musical van presentar “Cançons”, un programa amb composicions de petita estructura formal però amb gran interès i qualitat musical amb poemes de García Lorca i Josep Maria de Segarra entre d’altres. Així com cançons populars catalanes, també composicions d’Enric Morera, Falla i el compositor contemporani Giuliano Bellotti. Gaudiu de la seva preciosa interpretació d’una de les cançons possiblement més maques i tendres que s’han escrit mai, “Alfonsina i el mar”.

 

Una mica d’història, “Alfonsina y el Mar”, és una “zamba” un gènere musical típic de les províncies del nord de L’Argentina, “zamba” és també la denominació que és dona a les persones mestisses descendents d’una persona indígena americana i altra negra. Va ser escrita pel pianista argentí Ariel Ramírez i l’escriptor Felix Luna i interpretada per primera vegada per Mercedes Sosa el 1969. La cançó és un homenatge a Alfonsina Storni, poeta, mestre, escriptora i periodista que es va suïcidar en Mar del Plata en 1938.