Vespres de Jazz des de Casa – Volum 10 / John Coltrane

“En cap moment hi ha final. Sempre cal imaginar nous sons, nous sentiments que transmetre. I sempre, hi és la necessitat de mantenir el més delicadament possible aquests sentiments i sons, de manera que puguem veure realment el que hem descobert en el seu estat pur, veure el que realment som i poder transmetre-ho” John Coltrane

Vespres de Jazz des de Casa – Volum 10 / John Coltrane

Iniciem aquesta setmana una retrospectiva per les figures més emblemàtiques del gènere, comencem per John Coltrane, l’home que es va convertir amb el seu saxo gairebé màgic i la seva força vital, creativa i avantguardista en un dels genis més importants, no només del jazz, també de la música contemporània. Pocs músics han aconseguit transmetre sentiments i emocions de forma tan sublim.

 

Si voleu saber més,  us recomanem “Chasing Trane – The John Coltrane Documentary”, documental de 2016 dirigit per John Scheinfeld, que fa un recorregut per la seva vida a través d’imatges i gravacions inèdites. Aquesta pel·lícula va formar part de la nostra programació amb col·laboració amb el Festival Inedit de documental musical.

I també, “John Coltrane, racismo y resistencia” de l’escriptor Martin Smith,   en aquests temps plens, malauradament encara,  d’injustícia i prejudicis cal recordar també el seu compromís amb els drets civils.