Charles Mingus

Vespres de Jazz des de Casa – Volum 11 – Charles Mingus

“Sóc el Charles Mingus. Sóc mulat, sóc de pell groga… Mig groga… a penes groga, no sóc prou blanc per a deixar de passar per negre ni prou clar perquè em diguin blanc. Jo em declaro negre. Sóc Charles Mingus: per a mi, no tinc color… Charles Mingus és un músic, un músic mestís que toca amb bellesa, que toca amb lletjor, que toca amb amor, que toca masculinament, que toca femeninament, que toca música, que toca tots els sons, forts, suaus, sons que no se senten, sons, sons, sons…” Charles  Mingus

Vespres de Jazz de de Casa – Volum 12 / Charles Mingus

Charles Mingus, un dels millors contrabaixistes de la història del jazz i un dels músics i compositors més representatius de la música nord-americana.  Amb una personalitat única i dotat d’un talent gairebé diví, la seva trajectòria i la seva vida van estar marcades per la seva consciència de raça i la seva lluita contra els prejudicis. Geni i llegenda, irrepetible.

 

Si voleu saber més, us recomanem les seves memòries “Beneath the Underdog” editades per Mondadori amb el títol  “Menos que un perro”, per conèixer millor la seva trajectòria vital, un llibre imprescindible pels amants del gènere i del plaer de llegir.