15/01/2019

BCNegra 2019

Setmana de la Novel·la a Barcelona

Una setmana de crims i paper,

i al Fort Pienc de cel·luloide. 

Seria un crim que no vinguessis!

 

Entre taules rodones i xerrades per reflexionar sobre el futur del gènere i amb la visita d’autors com John BanvilleYasmina KhadraDavid PeaceOtto PenzlerFerran Torrent o Claudia Piñeiro, ens apuntem a la festa amb la projecció de tres films en blanc i negre amb tres meravelloses novel·les convertides en tres obres mestres del cinema del gènere:

La jungla de asfalto
17/01 – 19.30 h
Dirigida per John Huston l’any 1950, adapta la novel·la homònima de William Riley Burnett publicada l’any anterior. Protagonitzada per Sterling Hayde, Louis Calherm o Marilyn Monroe, entre més, The asphalt jungle narra la preparació i execució d’un minuciós pla per aconseguir l’atracament perfecte. Per primer cop a la història del cinema, s’explica des del punt de vista dels delinqüents.

La mujer del cuadro
24/01 – 19.30 h
L’adaptació cinematogràfica dirigida per Fritz Lang el 1944 del relat Once off guard escrit per J. H. Wallis l’any 1942 i conegut en posteriors edicions com a The woman in the window, és el segon film del cicle. Suspens, tragèdia i tensió marquen la pel·lícula amb els magnífics Edward G. Robinson i Joan Bennett en el repartiment principal.

Retorno al pasado
31/01 – 19.30 h
Jacques Tourneau és el director de la pel·lícula basada en el llibre Build My Gallows High de Daniel Mainwaring, el qual va adaptar-lo directament per convertir-lo en el guió de la pel·lícula Out of the past (1947). Un jove Robert Mitchum, Jane Greer i Kirk Douglas formen part de l’elenc d’un dels clàssics imprescindibles del cinema negre.

 

I a més podeu visitar al vestíbul del centre una petita mostra de cartells mítics de cinema negre, del 10 al 31 de gener, amb sorpresa al final del cicle, us informem ben aviat.

 

Programa BCNegra

La Vanguardia

Pujar