Renova les teves joguines- Maig 2021

Per això, torna el Renova les teves joguines, amb l’objectiu de promoure la sensibilització i el respecte en el consum responsable.

Enguany, amb la situació generada per la COVID-19, no es realitzaran intercanvis, però sí que es faran activitats complementàries online.

Des del Casal Infantil Fort Pienc, conjuntament amb el Casal Infantil Urgell, us proposem un repte:

Creació de jocs interculturals

Coneixes jocs tradicionals d’altres parts del món? T’ensenyarem com fer-los amb materials quotidians que tenim per casa i també t’ensenyarem com s’hi juga! Us proposen dos jocs divertidíssims per gaudir en família amb tutorials per muntar-los.

  • Des del Casal Infantil Fort Pienc, hem triat el joc del Seega, que segons s’explica al dossier deJocs de taula del mónfet per El CAE Manresa, “el seega és un joc originari d’Egipte, que també es juga a Somàlia i al Sudan. Com en molts altres jocs del continent Africà, habitualment es jugava amb un tauler dibuixat a la sorra i utilitzant pedres i petits pals com a fitxes”.Així doncs, a continuació podeu veure el vídeo on t’ensenyarem com fer-lo amb materials quotidians que tenim per casa,  t’ensenyarem com s’hi juga i, a més, podreu trobar informació interessant del joc!

 

 

A més, també us deixem un recurs tecnològic: el joc del Seega per jugar amb el mòbil o la tauleta!

Aquest joc és una versió del joc que us hem explicat canviant alguna norma com ara que a l’hora de matar una peça no ho fas rodejant-la entre dues sinó entre totes les caselles que la rodegin, menys les caselles en diagonal. Es pot jugar de manera individual o amb parelles. I, està disponible per Android.

 

 

Per saber totes les activitats organitzades enguany, consulta el llibret i descobreix tota la informació que necessites.

“Renova les teves joguines” s’emmarca en les accions del “RENOVA” per al foment del consum conscient i la prevenció de residus, allargant la vida útil dels nostres objectes d’ús quotidià, de forma lúdica, creativa i col·laborativa. Més informació a Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona.

 

A més, informar-vos del “Renova la teva roba”, que enguany també està plena de propostes online. Consulta el llibret.

 

Dia
Dilluns 09/12/2019 16:30 - 19:30

Pujar