CreART 2020-2021:
Viatjant a través de la pintura.

La pintura està feta de vivències i proporciona vivències a l’espectador.
A la pintura de la Mia Martí tot el que ha viscut, tot el que és, apareix.

És el cas dels llocs viscuts, també viatjant. El record del moment aflora en una imatge que es converteix en pintura evocant un lloc, un record, una ciutat.

En aquests darrers mesos ens ha tocat viure una realitat molt diferent a l’habitual, tancats a casa. Davant d’aquesta situació la proposta de la Mia Martí ha estat recuperar els llocs viscuts en el passat per reviure`ls en aquest present incert. I ha volgut convidar a l’espectador a viatjar amb ella a diferents ciutats a través de la pintura.

Durant 62 dies, els més estrictes del confinament, va crear i publicar a les xarxes socials cada dia una pintura generada a partir d’una imatge d’alguna de les ciutats que ha visitat en el passat.
Viatjar des de casa, a través de la pintura que evoca tot un ventall de sensacions i records.

El resultat d’aquesta experiència compartida han estat 62 pintures de petit format realitzades a partir d’una fotografia amb tècniques i soports diversos, aquarel·la, llapis, tintes, acrílic sobre tela, paper, fusta o cartró exposades digitalment.

Cada dia ha escapat del tancament imposat i amb ella tots aquells que a través de les xarxes socials, Facebook i Instagram, han anat seguint el seu camí.

Com a final del projecte, ha recollit totes les obres en un llibre, un llibre de viatges especial, que és el testimoni d’aquest temps de tancament en el que hem hagut de descobrir la importància de l’art per a ser lliures.

L’art ens permet sortir del nostre entorn, de la nostra realitat, ens permet viatjar a través de les experiències, tant quan fem art i som creadors com quan en gaudim com a espectadors/es. 

La proposta per aquest curs parteix doncs d’aquesta experiència recent i que d’alguna manera hem viscut totes i per tant amb la que els infants poden molt bé empatitzar recordant els temps de confinament, tancats a casa mirant l’exterior a través d’una finestra o un balcó.

Proposarem als nens i nenes viatjar a través de la pintura donant-los eines perquè comprenguin les possibilitats expressives de l’art, ja sigui en una vessant més realista com abstracta i com dona l’opció al creador i a l’espectador d’escapar a altres realitats sense moure’s del lloc.

En resum la proposta es concreta en els dos eixos següents:

  • Treballar amb els infants a dos nivells, com a espectadors i com a creadors, en els dos papers que poden adoptar si entenem l’art com a procés de comunicació en el que hi ha un emissor del missatge (l’artista), el missatge (l’obra), i el receptor que és l’espectador/A. Sovint quan es treballa la plàstica, només posem als alumnes en el paper de creadors però és important també situar-los en el d’espectadors que, de ben segur, serà el rol que tindran la majoria d’ells en el futur pel que fa l’art. Així la proposta es basa en l’experimentació i la vivència de tot el procés creatiu per part dels infants.
  • Reflexionar sobre les possibilitats expressives del llenguatge visual i plàstic com a eina de comunicació.
Artista conductora
Mia Martí
Dates de l’exposició
del 12 d’abril al 7 de maig.
Horari visita exposició
de dilluns a divendres de 10 a 20 h.

Entrada lliure

Pujar