12/05/2020

Les emocions i el confinament

Us heu parat a pensar en les emocions que ens porta aquesta situació? Hi ha dies que potser estem més animats i d’altres que no tant. Encara que estiguem a casa, i tot i que ara ja podem sortir una estona cada dia, les nostres emocions i les nostres vivències, sobretot dels més petits i petites, continuen atentes i  manifestant-se en cada moment. Així doncs, us compartim alguns articles i recursos per reflexionar sobre el tema.

 

Primer de tot, volem fer-vos coneixedors que el Canal de Salut de la Generalitat de Catalunya hi ha un apartat que s’anomena “Gestió Emocional”, que inclou consells per diferents franges d’edat i col·lectius. Aquest recurs és necessari perquè no podem canviar la realitat que vivim, però sí que podem modificar la manera com ens hi enfrontem. Una bona gestió de les emocions ens pot ajudar a millorar el nostre benestar mental. 

Cliqueu aquí per accedir aquest apartat de “Gestió Emocional”.

 

 

Per l’altra banda, la revista Faros de l’Hospital de Sant Joan de Déu, proposa un article que parla sobre “Efecte en els infants del confinament a casa per coronavirus. Mesures de prevenció i actuació” sobretot amb infants d’1 a 5 anys.

Podeu trobar l’article clicant aquí.

A més, en aquest enllaç, també podeu trobar que es fa referència a “L’enuig: com ajudar els nens a gestionar aquesta complexa emoció” per infants fins a 12 anys; “Nens amb por: com podem ajudar-los?”;  i, “Com mantenir els hàbits de son tot i el confinament pel coronavirus”.

 

Seguidament, el mitjà de comunicació especialitzat en periodisme d’investigació anomenat CRÍTIC, fa un reportatge sobre “Sis consells per cuidar-se durant el temps de confinament”, parlant de com gestionar emocionalment aquesta situació i com explicar-ho als nostres infants, entre altres aspectes. 

Consulteu l’article aquí.

 

A continuació , l’Escola Congrés- Indians, parla de “Com ajudar als infants a traspassar i transcendir el confinament o com afavorir que els infants comprenguin el que està passant i li puguin donar un sentit a l’experiència”.

Consulteu-lo aquí.

 

Per últim, us fem coneixedors d’alguns recursos per treballar les emocions en aquests dies de confinament. 

Cliqueu aquí per accedir-hi. 

 

Si feu fotos o vídeos de les propostes, ens podeu etiquetar al Facebook (@fortpienccasalinfantil) o a l’Instagram (@CasalInfantilFortPienc) i compartir-les amb el hastag #JuguemFortPienc. També ens les pots enviar al correu electrònic (infants@fortpienc.org)

 

Pujar