Concert Tardor del Districte de l’Eixample / Orquestra de Cambra Catalana

Serenata de Tardor

La Serenata per cordes op. 20 d’Edvard Elgar és una de les primeres peces de les quals l’autor es confessà satisfet i ha resultat, amb el temps, una de les més interpretades i enregistrades del seu catàleg. El seu cant s’enfila, cau i s’obre camí per tot, submergint-nos en un càlid i directe romanticisme. Partint sempre de la força poètica del text per crear la música, Eduard Toldrà ens va deixar aquestes Cançons, apropant-nos a melodies conegudes, plenes d’expressió i lirisme. Cançons recentment enregistrades per l’OCC, amb arranjaments per orquestra d’Aureli Vila. I acabarem escoltant el Palladio Concerto Grosso de Karl Jenkins, creat inicialment per a un anunci d’una casa de diamants, ple d’ombres suggerents i intrigants.

Consulteu el programa del concert

Dia
Dimarts 29/11/2022 19:30
A càrrec de

Marta Arbonès, soprano
Guanyadora del concurs de Callosa d’en Sàrria i del Premi Ciutat de Sogorb. Ha interpretat sarsueles com ara Bohemios, Cançó d’amor i de guerra, La Dogaresa, Los Claveles, Don Gil d’Alcalà, Katiuska o Los Gavilanes i ha intervingut en títols operístics interpretant la Reina de la Nit en La Flauta Màgica, Blonde en El Rapte del Serrall, Lucy en The Telephone, Gilda en Rigoletto, i altres.

Orquestra de Cambra Catalana

Fundada per Joan Pàmies el 1986. Col·labora amb solistes novells del país i amb artistes consagrats. Ofereix l’oportunitat als joves intèrprets d’actuar al costat de professionals de prestigi. Dóna als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar les seves produccions. Treballa per la difusió de les obres dels mestres del passat. El seu repertori inclou totes les èpoques i compositors, portant la seva música a tots els segments de la població.

Joan Pàmies, director

Nascut a  Valladolid, ciutat on va cursar els estudis de música. Posteriorment es va traslladar a Barcelona on va continuar els estudis que després ampliaria a russel·les,
Stuttgart i Madrid. La seva trajectòria professional s’ha projectat als àmbits de la interpretació instrumental, la docència i la direcció orquestral i coral. Ha estat
professor titular de l’Orquestra Nacional d’Espanya i al llarg de 15 anys va exercir com a catedràtic al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. És fundador i director de l’Orquestra de Cambra Catalana i ha dirigit també importants agrupacions corals, simfòniques i de cambra dins i fora d’Espanya.

ENTRADA LLIURE – CAL RESERVA PRÈVIA

  • Música Clàssica i Cinema: Dilluns corresponent a la setmana de l’activitat.
  • Vespres de Jazz i Xerrades: Dilluns anterior a la setmana de l’activitat.
  • Barcelona Districte Cultural: Quinze dies abans de l’activitat.

Les persones que no es trobin presents 20 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva.

Un cop començat l’espectacle no es permetrà l’entrada a la sala.

Reserva d’entrades al 93 232 78 27 i a www. fortpienc.org  Accés preferent per persones amb mobilitat reduïda i persones amb necessitats especials.

Pujar