Activitats relacionades:

La resiliència és la capacitat que té una persona per a resistir i superar agressions continuades. A les dones de l’Àfrica i a les persones discriminades per a raons de gènere en moltes ocasions, com a arreu del món, no els hi queda una altra opció que comporta-se de manera resilient, i resistir, quasi sempre per ressorgir-ne enfortides.

Així mateix, el CCAD 2019 proposa una reflexió sobre la capacitat de resistència femenina al continent africà explicada mitjançant diversos relats cinematogràfics. Realitzadores, directores,
productores, actrius i narradores d’històries ens mostraran al llarg de sis projeccions degudament musicalitzades i contextualitzades, com és d’enfortidor i necessari escriure els seus propis relats i compartir-los amb el món. Un recorregut per històries de dones al continent africà a sis centres cívics de Barcelona.

Objectius del CCAD 

● Difondre els coneixements i la perspectiva de gènere de les cultures africanes a través de les arts.
● Promoure la projecció de cinema africà a Barcelona.
● Fomentar el visionament de cinema realitzat per dones africanes, o el qual l’eix transversal del relat audiovisual parli sobre la resiliència i la resistència de les dones africanes.
● Crear espais de comprensió reflexió sobre el paper de les dones a Àfrica.
● Fomentar els valors del respecte, de la llibertat, de la pau, de la tolerància i de la igualtatentre les diverses identitats de gènere.

Compartir