La doble cara del monstre

La literatura fantàstica i de terror, i després el cinema, han creat al llarg dels temps una sèrie de mites populars que han servit per reflectir les angoixes i pors reals de la nostra societat. Oscar Wilde, Mary Shelley i Robert Louis Stevenson, a ‘El retrat de Dorian Gray’, ‘Frankenstein o el modern Prometeu’ i ‘El doctor Jekyll i Mister Hyde’, ens van col·locar davant del nostre propi mirall, examinant en clau fantàstica les contradiccions, desafiaments i dobles personalitat de l’ésser humà. El cinema de por és en principi un gènere evasiu, com la comèdia, però els seus films més importants fets als Estats Units han sorgit sempre en moments socials i polítics força convulsos: la Gran Depressió després del crac borsari del 1929, la fòbia anticomunista, el perill nuclear, la pèrdua de la identitat o les guerres de Vietnam i de l’Iraq.

Dia
Dimecres 09/11/2022 18:30
Espai
Sala d'actes
A càrrec de

A càrrec de Quim Casas, crític cinematogràfic d’El Periódico de Catalunya, membre del consell de redacció de Dirigido por i col·laborador de Rockdelux, Sensacine i La Llança. Membre del comitè de selecció del Festival de San Sebastián. Professor de la Universitat Pompeu Fabra i ESCAC.

ENTRADA LLIURE – CAL RESERVA PRÈVIA

  • Música Clàssica i Cinema: Dilluns corresponent a la setmana de l’activitat.
  • Vespres de Jazz i Xerrades: Dilluns anterior a la setmana de l’activitat.
  • Barcelona Districte Cultural: Quinze dies abans de l’activitat.

Les persones que no es trobin presents 20 minuts abans de l’inici de l’espectacle perdran la reserva.

Un cop començat l’espectacle no es permetrà l’entrada a la sala.

  • Reserva d’entrades per telèfon (93 232 78 27) i a través del nostre web fortpienc.org.
  • Accés preferent per persones amb mobilitat reduïda i persones amb necessitats especials.
  • Manteniment de les distàncies de seguretat, utilització de mascareta, neteja de mans amb gel hidroalcohòlic a l’accedir al centre.
Pujar