Durant tot el curs l’artista, desenvolupa un tema concret i el treballa a les aules conjuntament amb l’equip de mestres. Aquest programa culmina amb una exposició al centre cívic on es mostra tot el treball desenvolupat i una inauguració-performance on intervenen gran part dels participants. Els objectius principals en relació als infants són ajudar a donar forma a les experiències, idees i emocions a través de l’apreciació, vivència i experimentació de l’art. Promoure la iniciativa personal, la imaginació i la creativitat. Apropar les diferents manifestacions culturals i artístiques als infants, desenvolupar la seva competència social i donar suport en l’àmbit pedagògic i cultural als centres escolars. I per últim, però no per això menys important, dotar als docents d’eines i recursos per posar en pràctica el procés creatiu.

Els processos artístics poden contribuir a estimular la creativitat i la imaginació. Aquesta última no es pot ensenyar, però sí que es pot crear un entorn lliure, obert i que aporti oportunitats per explorar la imaginació. El projecte de CreART es planteja com un marc facilitador per crear aquest entorn de lliure exploració de la individualitat dels infants a l’àmbit escolar.

El Centre Cívic a part d’actuar com a creador i coordinador del projecte de CreART, també ho fa com a agent facilitador de la sinergia entre educació i art.

Performance i exposició

La representació pública del procés creatiu pot contribuir a potenciar la confiança i l’autoestima dels infants implicats i contribueix a donar-los-hi veu i fomentar el valor de l’educació artística. És per aquest motiu, que al finalitzar el procés creatiu es realitza una exposició a la sala d’exposicions on es mostren la majoria de treballs realitzats durant l’any escolar. La inauguració de l’exposició es realitza amb una performance a la plaça Fort Pienc amb la participació conjunta dels infants de totes les escoles que han gaudit aquell curs del projecte.

Pujar